Montessori Academy Childcare Centres

Crows Nest

Size: 1,400sqm | Program: 12 weeks

Seamlessly transitioning from engaging classrooms to a natural outdoor play area, this space was specifically designed to cater to the unique developmental needs and interests of infants, toddlers, and preschool aged students.

Built to exacting standards, Montessori Crows Nest features a large outdoor play area complete with cubby house, construction area, sandpits, veggie patch, speed boat, fixed equipment, tee pee, and a dramatic play area.

slide 1
Image Slide 2
DSC_6944
zetlands4
DSC_6264
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Toongabbie

Size: 600sqm | Program: 20 weeks

Built over 3-levels, this project included fitting out three specialist Montessori classrooms and two dynamic outdoor play areas. With additional landscaping and car park below, this challenging project was completed on-time and to an exacting standard.

slide 1
DSC_6247
zetlands4
Image Slide 2
DSC_6264
zetlands2
TGGJAK~0
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Victoria Park, Zetland

Size: 1,400sqm | Program: 16 weeks

Due to a rapid increase in population growth in the Zetland area, Montessori Academy hired our team to fit out a completely enclosed childcare centre of the 5th floor of an apartment building.

The space was designed to facilitate the administration, play area and landscaping functionality within the space.

slide 1
IMG_0884
zetlands2
Image Slide 1
zetlands4
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Bankstown

Size: 1,200sqm | Program: 12 weeks

This project was unique as it required a childcare centre to perform functionally and effectively on the 4th floor of a high-rise building. This fit-out was also unique as it required state of the art security. Clever manoeuvres of materials upstairs, and lifts were required, including the movement of large amounts of sand.

slide 1
Image Slide 1
Image Slide 2
Image Slide 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Engadine

Size: 3,000sqm | Program: 21 weeks

This project required adapting a former hospital to the needs of a modern childcare centre. It had a special emphasis on retaining the heritage and values of the old building.

A timber deck was built which required over 400sqm of timber. The project required both indoor and outdoor work including landscaping and fitout work.

slide 1
Image Slide 1
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Looking to get started on your next renovation or fit out project? Get in touch with us today.